top of page

Om oss

Historia

Produktion

Tillverkningen startades 1944 av Harry Johansson. Företaget hette då Harry Johanssons Snickerifabrik. Först bestod produktionen av trämöbler, bäddsoffor och sängar. Över tid inriktades tillverkningen mer och mer mot enbart sängbottnar (-ramar). Man bytte också namn till Gräfsnäs Trä AB under dessa år.

Produktionen har en verksamhetsyta på 5000 m2. Vi producerar ca: 1000 monterade sängramar per dag (dagtid), men i perioder mer vid skiftarbete. Komponenter och detaljer produceras i betydligt större volymer. Produktionskedjan är väl inarbetad och personalen har mångårig erfarenhet av tillverkningen/processen. Vi strävar dock ständigt mot utveckling och effektivisering i verksamheten.

Kvalité

För oss är kvalitén oerhört viktig och därför har vi valt att jobba med virke från Norrland. Vi har pålitliga leverantörer som levererat virke till verksamheten i 25 år. Då vi själva klyver, kapar och torkar virket har vi kontroll på kvalitén genom hela processen. 

Produkter

Våra produkter är resultatet av en nära dialog ihop med kunden och dennes önskemål.

Vi tillverkar idag väldigt många olika typer av sängramar och framförallt dimensioner. Just utmaningen i att hitta bästa lösningen för den produkt kunden vill ha är en drivkraft för de anställda på FC Trä. Gunde Svans gamla devis "ingenting är omöjligt" är något av ett ledord hos oss.   

FC Trä i Gräfsnäs AB I Specialister på sängram & detaljer I 0322-670624

bottom of page